Meldingen
Alles wissen

De toekomst van mfbfreaks

19 Berichten
13 Gebruikers
0 Reactions
1,215 Bekeken
(@happypuppy)
Famed Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 2518
 

Rob,

Mee eens. De nieuwe site zal meer perspectief gaan bieden op het gebied van de overige audiozaken van Philips. Dit heeft echter ook weer zijn tijd nodig, aangezien hierover ook weer documentatie verzameld moet worden...

[%sig%]


   
BeantwoordenCiteren
(@tismarnix)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 423
 

Thomas,

Ik denk dat als iedereen alleen zijn eigen 'spullen' zou proberen te documenteren (evt met foto's) je in een vrij korte tijd toch heel wat gegevens zou hebben (misschien wel te veel)

marnix


   
BeantwoordenCiteren
(@carmen97)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 14
 

Thomas.

Ik heb nog een hifi blad (Homestudio) waar een test in staat over die DSS speakers. Ik dacht de 940, maar dan moet ik hem even opzoeken.
Dat is misschien ook leuk om op de site te zetten.
Maar nou denk ik ook dat MFB freakes, ook Philips freakes zijn, dus er zal er echt wel aardig wat folder matariaal zijn.
Misschien gelijk een oproep??
Als je je adres gegevens even doormailt kan ik dat hifi blad naar je opsturen. want ik kan niet scannen.:(

Ik hoor het graag van je...

Groetjes Rob


   
BeantwoordenCiteren
(@zapper)
Famed Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 2936
 

Nou, ik vind eht ene leuke site! Heb ooit weleens een voorloper hiervan gezien maar dit is leuk, vooral al die ouwe philips folders. Vroeger had ik die namelijk ook zelf en zat daar altijd in te kijken, vooral de laatste pagina's met de technische gegevens!

De DSS set heb ik ooit mogen beluisteren bij iemand die toen dat spul mede ontwikkelde. (wat hij precies deed weet ik zo niet meer)

Dit heeft niets met MFB te maken, DSS is een systeem waar het audiosignaal gedigitaliseerd naar de speaker gaat en dan in de speaker door een digitaal correctiefilter heen gaat. Dat filter corrigeert voor amplitude en fasefouten van de speakers/kast. Een soort super-equaliser.
Je kon dat aan en uit zetten, en dat resulteerde in een zeer mooi diep stereobeeld. Maar het is een soort correctie van fouten vooraf. Tenminste, dat heb ik er van begrepen.

Bij MFB maakt de woofer gedeeltijk deel uit van de tegenkoppeling van de eindversterker. Dat is een slimme grap, want daarmee bereik je dat hij nauwkeurig de versterkte ingansspanning volgt. Moderne versterkers hebben zeer lage uitgangsimpendanties, en met een goede geleidende kabel haal je dan een hoge dempingsfaktor. Vroeger was dat wat moeilijker, en het geniale van MFB is dat je nauwelijks weerstand tussen speaker en versterker aanbrengt, en bovendien terugkoppelt dus de dempingsfaktor moet heel goed zijn. Er wordt dus niets "gecorrigeerd" de speaker krijgt gewoon niet de kans om iets anders te doen dan wat de versterker hem oplegt.

Ik snap niet waarom ze in DSS de analoge tegenkoppeling via de sensor er niet bij ingebouwd hebben. Dan kon er nog wat meer laag uit. Want daar vond ik ze wat magertjes in.

Hij liet me ook een kopie van een 18 bits opname luisteren van DCC en de 16 bits versie van CD. Dat was ook waarneembaar op de DSS. Tegenwoordig heeft dat SACD. Het probleem is dat gewone audio cd's zeer slecht worden opgenomen, vaak overstuurd al in de premix fase. Wordt een SACD dan wel netjes opgenomen dan valt het verschil erg op. Maar voor mij is de CD met gewone goede boxen een prima medium, mits er opnametechnici aan te pas zijn gekomen. Helaas doen veel artiesten dat zelf, of comprimeren de zaak expres om meer op te vallen.....


   
BeantwoordenCiteren
Pagina 2 / 2
Deel: