Rob toch....
tieten ach kom nou , ik bedoel die schuiven van mijn equalizer .....
Overigens zonde van die FR951 had ik nog wel kunnen gebruiken...
Groeten
leendert
(ook 900 serie fanaat )
[%sig%]
de FR951 was gaar. volgens mij was de bliksem erin geslagen.
ik heb met de dokumentatie erbij alle eindtrappen nagemeten maar
er was weinig meer heel. En 3 stuks defecte 900 apparaten vond ik wat teveel van het goede toen heb ik alles weggedonderd.
maar in ieder geval prettig te horen dat ik niet de enige 900 serie liefhebber ben.
Heren, ik wil graag nog even op Bart zijn stukje reageren. Bart, dat ik de 567 totaal NIET goed vindt klinken is puur PERSOONLIJK! Dan kunnen wel wel "OBJECTIEVE" tests uit bladen gaan opzoeken, maar als ik ergens geen belang aan hecht dan zijn het die "gesponsorde" tests wel! Je moet een speaker zelf hebben gehoord met jouw muziek. Niet iedere luisterruimte is hetzelfde. Ik heb mijn 544 op een glazen bouwsteen staan en het klinkt gewoon perfect! Ik heb ook nog eens zo'n lovende recensie gelezen over de DSS930 speakers. Voor klassieke muziek zijn dit perfecte speakers, maar als je van alle soorten muziek houdt dan vind ik dit echt niks (sorry!) Echt niet te vergelijken met de mfb speakers! Mijn persoonlijke mening! Geen lekkere warme bas, maar wel een goed mid/hoog. Al moet je wel goed voor die tweeter zitten. En nog even iets over DCC. Als ik ergens gek van ben dan is het wel DCC. Wat klinkt dit fantastisch op je MFB speakertjes. Beter dan cd. Dus Bart, jij mag de 567 een perfect speaker vinden. Gewoon een kwestie van smaak.
Met vriendelijke groet,
Jan van der Meer
Beste Jan,
ik heb de 567 helemaal niet als perfecte speaker betiteld, gewoonweg omdat ik nog niet het genoegen heb gekend om hem te beluisteren. Dus hou ik m'n mondje erover dicht. Ik gaf gewoon aan dat meningen verschillen en dat dit soms zeer verwarrend kan zijn. De DSS 930 heb ik lang geleden in een elektrozaak beluisterd en ik deel uw mening. Misschien dat de 940 beter presteert in het bassbereik? (slechts 1, doch grotere woofer - het frequentiebereik is niettemin beter).
Of testen nu gesponsord worden of niet laat ik terzijde, maar diezelfde stelling kan ook opgaan voor particulieren op deze site, omwille van mijn-mfb-schoon-mfb; verkoop binnen afzienbare tijd, enz. Laat iedereen zich nu weer niet aangesproken voelen aub! Ik zei: "het kan", het hoeft daarom niet zo te zijn.
En dan die DCC... oef! Luister, ik jaag bepaalde mensen weer liever niet de (kerst)boom in. Ik heb de nodige ervaringen met diverse toondragers (DAT, minidisc en DCC). En nee, DCC ging en gaat er bij mij niet in. Sorry. Enkele jaren geleden werd mijn mening nog bevestigd door een Audio-Flop-Top-10 in het Duitse Stereoplay. Daar scoorde de DCC zeer hoog, ja... π
Nog effe opmerken:
yep, het beste luister je met je eigen oren ΓΒ¨n muziek naar luidsprekers. Soms is dit echter niet in 1-2-3 mogelijk. Vandaar kunnen recensies interessant zijn (zowel van hifi-redacteurs alsook particulieren).
Ik kan alleen maar algemeen positief zijn over m'n mfb-ervaringen: de 541 is voor z'n grootte een kanjer. 14 Jaar luistergenot. Prima bass, agressieve tweeter, goede tonenscheiding, detailrijk. Wel opletten met de ruimte: bij grotere ruimtes dan pakweg 16m2 kan bassvervorming optreden.
De 587 dan: feitelijk zelfde luisterkarakteristieken, alleen "bigger, better". Betere plaatsing van de speakers. Zeer stevige bass, soms iets teveel van het goede. Iets ruimer in middentonen (logisch: 3-weg). Kan keihard gaan, ook in grote ruimtes.
544 hoorde ik tweemaal kort spelen (o.m. bij Thomas). Ook de typische, geweldige mfb-sound. Wel wat vreemde tweeter-opstelling. Doch iedereen schijnt hem te mogen! (Jawel, wonderen bestaan nog.) Goede prijs ook. (Marktwaarde van 587 en 567 is stuk hoger).
Wie van z'n kind houdt, spaart de roede ook niet: strakke bassen zijn beduidend beter bij MFB's dan bij gewone boxen, doch met langere, 'smodder'bassen kennen ze evenzeer hun problemen + snellere vervorming. Misschien dat de 567 en 545 hier soelaas brengen? Tweeters zijn agressief en hard. Op zich niet slecht, maar 't zorgt soms wel voor luistervermoeidheid. De bandtweeters van m'n DRC 9434 (dito als 9638) vind ik iets beter: zeer detailrijk, maar zachter, minder vermoeiend. En tenslotte: door de kleine kastbouw/ luidsprekeropstelling van MFB's is het meestal even zoeken naar de juiste plaatsing.
Slechte MFB's bestaan mijn inziens niet... klassiekertjes die nog steeds schitterend presteren.
Hallo Bart,
Inderdaad is dcc gigantisch geflopt. Dit komt echter niet door de geluidkwaliteit, want die is gewoon beter als van minidisk. Het is gewoon niet zo'n handig systeem , je moet nog steeds spoelen naar een ander nummer. Maar als je dat voor lief neemt, krijg je er veel kwaliteit voor terug.
Zelf heb ik trouwens niet zoveel geduld, want ik heb een dcc-recorder in de kast liggen, en ik heb er al zeker 5 jaar niets meer mee gedaan.
Toch jammer eigenlijk.
Dan wilde ik nog even reageren op je stelling dat mensen mfb series beter aanprijzen dan dat ze zijn omdat ze die willen verkopen.
Daar heb je natuurlijk gelijk in. En ik ben er zelf ook schuldig aan. Ik heb een paar 587 gehad, en ik vond het geluid niet om over naar huis te schrijven. Er is hier op mfb een topic over die 587 van mij en ik heb ze niet lopen afkraken zo lang als ik ze nog had. Misschien niet zo netjes maar ik wilde ze wel kwijt. Ik hoop dat ik er toch iemand gelukkig mee heb gemaakt.
gr. Mutje
Nieuwe discussie over dcc ?
[%sig%]
Ik ben bezig met een onderzoekje naar de 567. Hoeveel versies zijn er hiervan geweest? Ik heb vanavond iemand gesproken die beweert dat er een 567 is geweest met een roll on functie op de achterkant. Is dit echt zo? Ik heb vorig jaar eensetje gehad en die had dit dus NIET. Kan iemand mij hier a.u.b. iets over vertellen? En welk productienummer was dit?
Met vriendelijke groet,
Jan van der Meer
Hoi Jan.
Die 567jes van mij hebben een roll- off functie op de achterplaat.
Ze hebben daarintegen geen knopje om de automaat aan of uit te zetten.
Het gaat om het type 22AH 567/44R.
Deze hebben ook tulp aansluiting, je hebt ze ook met 5 polig Din.
Dat zal wel een vorig type zijn geweest.
Groetjes Rob.
Rob,
Dit kan ook een amerikaanse versie zijn, ik heb hiervan ΓΒ©ΓΒ©n enkele 532 staan (zijn broertje komt hopelijk ook nog wel).
[%sig%]
Hai Thomas.
Ja, misschien wel, er staat nog een setje 532 op marktplaats te koop.
De vraagprijs is 125 euro. Misschien kan je ze voor 100 meenemen.
Heb trouwens nog een mooie deal gemaakt met iemand.
Ik heb een tapedeck geruild voor een setje 544 met vast netsnoer.
Heel apart, lijkt een beetje op de achterplaat van een 58+ serie.
Het netsnoer zit bovenaan de achterplaat, en er zit geen roll-off functie op. De tweeter is het oude model van Philips, die ook in de 532 zit.
Is dit model nou het eerste of het laatste type 544?
Ik heb ook het type met 220volt aansluiting en roll-off.
Misschien weet iemand dit???
Groetjes Rob
Rob, dit is het laatste type van de 544 met de 0163 tweeter. De zwaarste (en volgens sommige) en duurste tweeter uit de serie van 541,544,545 en 567. Ik heb nog een vraagje aan Rob: jij hebt het over een 567 met tulpaansluitingen en roll-off functie maar er zit geen automatic knopje op. En je hebt het over de 567/44R. Hadden al deze 44R types geen automatic type en hoe weet ik of we het inderdaad over een type hebben dat voor de Amerikaanse markt was bedoeld? Dit kan ook volgens mij niet want je had toen geen Philips in Amerika. Dat had toen een andere naam (Magnavox?). Volgens mij heb ik ooit gehoord dat de 567 gemaakt was voor o.a. Zweden. Daat wilde men zwaardere bassen en toen is de 567 in het leven geroepen. Laatste vraag: hebben ALLE 567 speakers van die ronde zekeringen (fuse) aan de achterkant zitten?
Met vriendelijke groet,
Jan van der Meer
Rob,
Jan heeft gelijk, de 544 zonder roll-off en andere "liflafjes" is het latere model 544. Hierbij zit de achterplaat inderdaad op zijn kop, waardoor de trafo bovenaan komt te zitten. Volgens sommigen zou hierdoor ook de warmte-afvoer verbeterd zijn, immers warme lucht stijgt op en nu de trafo bovenaan zit hoeft de lucht niet meer langs de printplaat te stijgen.
Rob en Jan:
Er zijn ontzettend veel combinaties gemaakt van mogelijkheden op MFB boxen. Er zijn modellen met en zonder roll-off, met en zonder stopcontact, met en zonder automatic schakelaar en dit alles mijns inziens kriskras door elkaar. Ik heb nog geen mogelijkheid gezien om dit allemaal op een rijtje te zetten, maar grofweg kunnen sowieso de 544ers worden ingedeeld in:
- 544 met Roll-off (oude model)
- 544 zonder Roll-off (nieuwer model)
Jan,
Voor de 567 zou ik het niet weten, feit is inderdaad wel dat de 567 een grotere versie van de 544 is, die naar ik gehoord heb bedoeld was voor Amerika omdat men daar de 544 te klein vond. Misschien waren de Zweden ook wel zo'n zeurpieten π
Volgens mij is het wel zo dat er per definitie alleen MFB's met Tulp naar de USA gingen, omdat het DIN gebeuren daar nooit echt een standaard is geworden.
Groeten!
[%sig%]
Heren, toch zijn er 567 modellen met tulp aansluitingen in Nederland verkocht want Rob heeft zo'n setje met tulpaansluiting.
Jan van der Meer
De 567 is voor de Amerikaanse markt gemaakt die waren iets minder onder de indruk van de 544 ( qua formaat dan) en vroegen om de 544 iets groter te maken daar is de 567 uit ontstaan.
Uit test die mijn schoon vader heeft gedaan blijkt dat de 544 beter klinkt dan de 567. groetjes Ferrie Reiniers