Ik heb even de volgende vraag betreffende mijn F9638. Als de source van het geluid afgelopen is (bijv cd), dan schakelen de luidsprekers uit na een paar minuten. Prima. Als ik de versterker echter uitzet, dan gaan de luidsprekers weer aan, en vervolgens aan / uit / aan / uit etc elke paar secondes totdat ik ze met de netschakelaar uit zet.
Het zelfde als ik de luidsprekers aanzet als de versterker uit is. De luidsprekers gaan dan aan / uit etc. totdat ik bijv de CD aanzet (alleen het apparaat is al voldoende) en dan blijven de luidsprekers gewoon aan. Ik heb het gevoel dat er misschien interferentie is, of een aarde probleem of zo maar weet niet wat ik ermee kan doen.
Ik hoor graag van iemand
Dit lijkt mi sterk op een aarde probleem. Wel leuk overigens. Ben wel benieuw of je ook iets hoort als ze aansprinegn ofdat ze slechts aan/uit gaan. Nou? hoor je iets of niets. Ook denk ik dat er op een of andere manier misschien een gelijkspanningscomponent of statische spanning ontstaat.
Staat je hele installatie op een netgroep aagesloten? Hen je dit altijd al gehad of is dit sinds kort.
Tipje, het wil wel eens helpen om de netstekker anderom in het stopkontakt te steken. Dat kan (echt waar!!!) minder statische spanning opleveren. En misschien dat het daar net mee verdwijnt.
Jan Scherps
PVR,
Dit lijkt zeer sterk op het probleem wat ik heel in het begin had, toen ik mijn MFB 544 nog provisorisch had aangesloten met "speakerdraad". Door de naast elkaar liggende aders werkt deze kabel voor de ingang van je MFB als een grote antenne voor allerlei storingen.
Vervangen door een goede, afgeschermde (coax) kabel heeft mijn probleem opgelost.
Succes!
[%sig%]
Bedankt heren.
Bij het aan / uitschakelen hoor je alleen een "plop". Af en toe ook nog een kreun alsof je een hond op de staart trapt.
Op de zelfde net groep : Ik woon in Engeland dus is het een ringleiding.
Het probleem is altijd met deze speakers zo geweest. Zij zijn aangesloten op een Marantz Amp waar bij de stekkers afgeknipt moesten worden om ze op de "schroef polen" aan te sluiten. Ik kan me voorstellen dat de kabels inteferentie kan oppakken bij de versterker kant aangezien de massa is aangesloten op zwart en de dunne signaal draad op rood. De andere draden zijn niet aangesloten maar afgetaped. Ik gebruik de originele kabels zie meegeleverd zijn. De lengte is ongeveer 7 meter,waarbij de kabel in een pijp loopt die in de muur zit. Verder zit in de pijp alleen nog 2 RJ45 kabels, geen hoogspanning. Vervangen van kabel zou moeilijk zijn aangezien de pijp niet toegankelijk meer is.
Is het mogelijk dat de loshangende draden een probleem geven of is er een methode van afschermen ?
Oh ja, met dezelfde kabels en mijn vorige set (587) was dit probleem er niet. Alleen had ik bij de vorige speakers geen verloopsnoertje van Kinch naar Din nodig bij de luidspreker kant, die ik voor de F9638 wel nodg had. Een zwakke schakel daar wellicht?
P, kabels met rj 45 zijn vaak voor ISDN of netwerk. ISDN in huis is vaak niet zo spannend met 144Kb maar netwerk verbindingen kunnen 100Mb !!! zijn. Wat gebeurd er wanneer je de ingangs gevoeligheid terug stel op de mfb? IS de Marantz een eindversterker? Zit hier geen pre-out op?
Tot mfb, Han.
PVR,
Heb je misschien nog andere (passieve) luidsprekers aangesloten op de zelfde versterker?
In dat geval zal het zo zijn dat door een dichtklappende deur of een blaffende hond een klein spanninkje wordt gegenereerd door deze passieve speakers. Dit spanninkje kan de MFBs aanschakelen.
Groet,
[%sig%]
De 9638 heeft een pen op de ingangsconnektor om de versterker
aan en uit te schakelen.
Je hebt deze toch niet ergen op aangesloten nadat je de stekker er af geknipt hebt?
[%sig%]
Han / Rudy / c.
De ingangsgevoeligheid staat op 1, ik neem aan dat dat het minst gevoelig is?? De RJ45 is inderdaad voor netwerk, maar er is geen computer op die uitgang aangesloten (zelden in ieder geval, alleen een laptop als ik tegelijkertijd tv kijk en werk ...).
De Marantz is een eindversterker (AV type) met inderdaad 2 passieve luidsprekers erbij zowel als een (powered) sub-woofer voor het surround sound gebeuren, waarbij de MFB's de voor-luidsprekers zijn.
De bekabeling is als volgt : van de MFB via signaal in direct naar de speaker connections van de Marantz (van beide boxen). Ik heb nog de manual van de Marantz nagekeken en inderdaad is er ook een pre-amp uitgang. Geen specificatie van het vermogen echter. Is het beter die te gebruiken in plaats van de uitgangsversterker van de Marantz zelf?
Op 1 luidspreker zit een conversie kabel van DIN naar Kinch die aansluit op de 587 kinch kabel. De andere luidspreker gebruikt de F9638 kabel. Bij de versterker kant zijn dus de kabels afgeknipt, waarbij de massa is gebruikt voor - (zwart) en de signaal kabel voor + (rood). De andere kabels zijn afgetaped en hangen er zo'n beetje los achter.
Bedankt zover voor alle reacties!
Paul
PVR,
Is die Marantz versterker een surround sound versterker, d.w.z. een aparte eindversterker voor ieder kanaal, of is het een conventionele stereo versterker.
In het geval van een surround sound versterker gaat mijn verhaal van het aanschakelen door een gegeneerde spanning van de passieve luidsprekers niet op.
Als het inderdaad een conventionele stereo versterker is, luidt het advies: gebruik voor de MFBs de pre-amp uitgang en het probleem zal zeer waarschijnlijk over zijn. 'k Heb hetzelfde probleem eens bij m'n schoonpa gehad.
Groet,
[%sig%]
Akkie,
Ja, het is een surround sound versterker (5 * 70 Watt). Geld het advies dan nog steeds betreffende de pre-amp ?
Groeten,
Paul
Paul,
Op het gebied van MFB is het ALTIJD aanbevolen om gebruik te maken van een eventuele pre-amp uitgang!
Anders ga je eerst in de versterker een heleboel vermogen genereren, vervolgens wordt dit in de MFB weer allemaal verzwakt en opnieuw door de MFB zelf versterkt. Nutteloos dus.
Succes!
[%sig%]
Thomas,
Ok, zal dat vanavond eens proberen. Helaas kan ik geen gegevens vinden over de output level van de pre-amp. Heb Marantz nog gebeld, ook daar niets (too old a model - 1.5 jaar oud !).
Nog een "veilige" stand voor het proberen ?
Groeten,
Paul
Hoe kan ik trouwens het beste de afgeknipte " versterker schakeldraad" afschermen zodat die tegen inteferentie beschermd is?
Groeten,
Paul
Paul,
Een voorversterker heeft geen bepaald "vermogen". Hooguit een uitgangssignaal op een bepaald niveau. In principe kun je bij een voorversterker (pre-amp) uitgang je MFB ingangsgevoeligheid op het allerlaagste zetten.
Terwijl ik dit schrijf valt me iets in. Een paar postings naar boven schrijf je:
"De ingangsgevoeligheid staat op 1, ik neem aan dat dat het minst gevoelig is??"
NEE! Dat is niet zo, tenminste bij mijn 544 niet! Het getal geeft de maximaal te aanvaarden spanning aan, die heb jij dus nu op 1 Volt staan. Deze instelling ALLEEN gebruiken bij een pre-amp uitgang! Als je een gewone luidspreker uitgang gebruikt zoals jij nu die van de Marantz gebruikt, dan moet je de gevoeligheid op het HOOGSTE!!! getal zetten (Bij mijn 544 is dat 23 Volt).
Wellicht hebben we nu de oorzaak van het probleem gevonden! Misschien heb je de ingang van je 9638 wel opgeblazen, omdat je een te hoog signaal in de box stuurde, die rekende op een "laag" signaal??? Wellicht kunnen de andere freaks mij ondersteunen danwel corrigeren als ik ernaast zit.
Over de afscherming: Daar kun je bij de standaardkabel weinig tot niets aan doen. Goede stekkers gebruiken aan de versterkerzijde is het enige wat ik je kan aanraden, als je van de pre-out in je versterker gebruik wilt gaan maken.
Succes!!!!
[%sig%]